Loader

Jugovača trail "Sportski weekend u Belišću 02.05."

02.05.2021
Informacije
Lista prijavljenih
Rezultati

 Dvije utrke u dva dana! 01.05.-02.05.2021.


Sportski weekend u Belišću, organizira se povodom obilježavanja Dana grada Belišće, grada papira i sporta, a koncipiran je od dvije zasebne kategorije trčanja, cestovno “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ i trail „Jugovača trail – reciklaž“, sa tri težinske kategorije.

Cilj je povezati cestovno trčanje kroz urbanu sredinu i trail trčanje kroz prirodne ljepote. Natjecatelji mogu sami izabrati u kojoj kategoriji žele nastupiti i slijedom toga izabrati jedan ili oba dana ovog jedinstvenog trkačkog eventa. Nije nužno da na oba dana nastupite u istoj kategoriji.

Dok je za naše najmlađe trkačice i trkače te njihove roditelje rezerviran drugi dan eventa, za koje će biti organizirano natjecanje na 100m i 200m. Za navedene kategorije djeci su osigurani startni paketi iznenađenja i finišerska medalja. Organizacija utrke ovisi o trenutnoj epidemiološkoj situaciji koja bude u tjednu prije održavanja.

Nakon svake utrke proglašava se pobjednik, a nakon obje utrke proglasit će se ukupni pobjednik sportskog vikenda u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni pobjednik je onaj koji obje utrke u najdužoj kategoriji odradi za najkraće vrijeme.

ORGANIZATOR: Sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće i Zajednica športskih udruga grada Belišća.
POKROVITELJI: Grad Belišće, TZ grada Belišća, Grad Valpovo, Športska zajednica OBŽ
MJESTO: Belišće, Kajak klub Belišće

UTRKE:

  • 01.05.2021. Belišćanski cener – utrka kružnih tokova
  • 02.05.2021. Jugovača trail – reciklaž

START: 10:00 sati za sve utrke i kategorije

KOTIZACIJA:
- “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ - 100,00 kn (mlađi od 18 oslobođeni plaćanja kotizacije)
- „Jugovača trail – reciklaž“ - 100,00 kn
**Kotizacija za prijavu na obje utrke - 150,00 kn
PRIJAVE: do 23.04.2021.

**NAPOMENA: Ukoliko se prijavljuje/uplaćuje za obadvije utrke u paketu, u opis plaćanja upisati SWB + ime i prezime osobe ili osobe za koju se uplaćuje i u jednoj od uplatnica se izmjeni iznos na 150,00 Kn

 

JUGOVAČA TRAIL – ReCikLaŽ 2021.
 


Zašto „ReCikLaŽ“? Uz standardni startni paket, organizator će izvršiti „reciklažu“, odnosno svima koji se na vrijeme prijave osigurati dodatni poklon u obliku materijala koji nije iskorišten niti bačen na ranije organiziranim utrkama i na taj način pokušati barem spomenom utjecati na promjenu ponašanja građana kad je u pitanju recikliranje i očuvanje okoliša.

ORGANIZATOR: 
Sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće i Zajednica športskih udruga grada Belišća
DATUM: 02.05.2021. nedjelja - 10,00 sati
MJESTO: Belišće, Kajak klub Belišće
START, CILJ, REGISTRACIJE ZA UTRKU: Kajak klub Belišće

KATEGORIJE:
- Mala: 5 km
- Kratka: 11 km
- Duga: 18 km

PRIJAVA/STARTNINA:
Napomena 1: Svi koji se prijave i uplate startninu od 100 kn do 23.04.2021.godine na žiro-račun organizatora osiguravaju si startni paket.
Napomena 2: Na dan utrke nema prijava


Broj žiro-računa za uplatu startnine od 100 kn: IBAN: HR92 2340 0091 1103 4467 2 SRK „Baraber“, Bistrinačka 1, 31551 Belišće Opis plaćanja: JT2021 + ime i prezime osobe ili osobe za koju se uplaćuje

KOTIZACIJA UKLJUČUJE SLJEDEĆE STAVKE:
- Organizaciju utrke
- Sudjelovanje na utrci
- Startni paket
- Startni broj
- Okrjepa tokom i nakon utrke
- Ručak
- Osiguranje utrke
- Službeno mjerenje vremena, obrada i objava rezultata
- Postavljanje staze i troškove pregleda terena
- fotografije s utrke

OBAVEZNA OPREMA:
- Mobitel (sa napunjenim baterijama i brojem kojeg ste napisali u prijavnici!)
- Minimalno 0,5 l tekućine

Napomena: Organizator će pregledavati opremu prije starta utrke. Svi koji neće imati potrebnu opremu neće im se dozvoliti da startaju!!!

NAGRADE:
Medalje + nagrada sponzora za prva tri mjesta u obje kategorije

KONCEPT UTRKE:
Sve kategorije imaju "Trail koncept" što znači:
1. zemljovid i trasa biti će znani i objavljeni
2. Staza je označena postojećim markirani planinarskim putevima, te trakicama ili smjerokazima na križanjima.
3. Sve točke moraju se obilaze numeričkim redoslijedom: 1., 2.,3.,

UVIJETI SUDJELOVANJA NA UTRCI/OPĆA PRAVILA:
1. Svi natjecatelji moraju biti stariji od 18 godina.
2. Natjecateljima mlađima od 18 godina dozvoljeno je natjecanje jedino uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja.
3.Pratitelji maloljetnih natjecatelja potpisuju dokument da su odgovorni za maloljetne natjecatelje.
4. Minimalna starost maloljetne osobe je 14 godina.
5. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornosti da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi svoje osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
6. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
7.Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene /ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
8. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.

PRAVILA I SIGURNOST NATJECATELJA:
1. Za hitne slučajeve angažirano je dežurstvo Hrvatske Gorske službe spašavanja tijekom utrke
2. Svi natjecatelji koji tijekom utrke odustanu, a o tome osobno ne obavijeste organizatore na zapisničkom stol do vremena službenog završetka utrke sami snose sankcije u slučaju ozljeda ili nesretnog slučaja
3. Svi natjecatelji potpisuju dokument o sudjelovanju na vlastitu odgovornost.

TRASA UTRKE:
proteže se ekološko-edukativnom stazom do odmorišta Drava u Bistrincima, dalje do svetišta Sv.Ane, šumskim putem oko bare Jugovača i natrag do Kajak kluba Belišće. Utrka je „Trail koncept“ i na njoj mogu sudjelovati svi sportaši, rekreativci, kao i maloljetnici uz pratnju ili pristanak roditelja/staratelja. Za sve sudionike se organizira okrjepa na stazi i ručak po završetku, promotivni materijal sa logom utrke u startnom paketu te osiguranje HGSS-a stanica Osijek. Trail utrka je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama – hodanje, planinarenje ili trčanje po različitim prirodnim terenima (doline i ravnice, brda, gore, planine) i to u potpunosti po označenim stazama od strane organizatora trail utrke, kao i putovima koji su već označeni planinarskim oznakama (markacijama). U trail utrci svaki natjecatelj dužan je kretati se po označenoj stazi, bez iznimaka, a svako nepridržavanje navedenog pravila rezultirat će sankcioniranjem natjecatelja u prijestupu. Na stazu se postavljaju kontrolne točke u obliku perforatora, gdje natjecatelji sami perforiraju kontrolni broj koji je dodijeljen od organizatora ili točke “žive” kontrole gdje se zapisuje prolazak natjecatelja.

INFO:
Za sve ostale informacije kontaktirati organizatora Angel Milišić-Zečević
Mob: 098 635 193 ili email baraber.extreme.team@gmail.com