Loader

Psunj trail 2024

04.05.2024
Informacije
Prijavi se
Lista prijavljenih
Rezultati

 

Drage trkačice i trkači,

za treću godinu Psunj traila za Vas smo pripremili tri prekrasne i izazovne utrke od 7, 12 i 24 km, te jednu dječju utrku.

Kratka staza (7 km) starta sa izletišta Strmac gdje se radi krug oko samog izletišta, zatim se prolaze 3 uređene staze (Staza šumskog izvora, Staza šumskog potoka i na kraju Staza šumskog kestena) i vraća na izletište gdje je i cilj.

Srednja staza (12 km) prolazi cijelu kratku stazu samo još nastavlja putem prema selu Podvrško, te se dijelom šumom, a dijelom cestom na izletište Strmac.

Duga staza od 24 km starta s poznatog izletišta Strmac istom rutom kao i mala i srednja staza samo do trećeg kilometra, a zatim se odvaja i penje prema Veljoj glavi (704 mnv.), Petkovici (890 mnv), Brezovom polju (985 mnv., pa se spušta Šibnjakom i vraća ponovno na izletište Strmac.

UZ standardne trkačke markacije na stazama možete pratiti i planinarske, a također i oznake trail staze našeg atletskog kluba.

Sve tri staze su kružnog karaktera, dok se dječja utrka odvija na samom izletištu cca. 400 m u jednom smjeru i nazad.

Nakon vrhunskog doživljaja čiste prirode našeg Psunja dolazite na cilj koji se nalazi na vašoj početnoj točki, Strmcu, gdje Vas čeka ručak, okrjepa i opuštanje na bazenu koji se nalazi uz samu startno-ciljnu ravninu, kao i u blizini umjetne stijene za penjanje.

Strmac je inače popularno izletište udaljeno 12 km od Nove Gradiške gdje Novogradiščani rado dolaze provesti vikende. To je utočište i bijeg od stresa i užurbanog života, lijek za dušu i sva čula. Strmac se smjestio podno planine Psunj, uz potok Šumetlicu. Okružen je miješanom šumom crnogorice i bjelogorice, s ukupno 23 vrste drveća što mu daje jedinstven karakter. Kilometri planinarskih staza Psunja među najljepšim su izletničkim i planinarskim odredištima u Hrvatskoj, posebno u ljetnim mjesecima, jer pružaju fantastično osvježenje iz kristalno čiste, netaknute prirode.

Vidimo se na Strmcu!

NAZIV I DATUM UTRKE: 3. Psunj trail 4. 5. 2024.

ORGANIZATOR: Atletski klub Nova Gradiška

START I CILJ UTRKE: Izletište Strmac

SATNICA:

- 7:30 – 8:30 - preuzimanje startnih paketa (kod startno-ciljne zone, Planinarska kuća Strmac)

- startne pakete je moguće preuzeti i dan ranije (3.5.2024. u Novoj Gradiški u Relkovićevoj ulici br. 11 (Dom kulture preko puta Doma zdravlja 17,00 – 19,30).

- 9:00 - start za kategoriju „duga“ (24 km)

- 9:15 - start za kategoriju „srednja“ (12 km)

- 9:30 - start za kategoriju „kratka” (7 km)

- 9:40 - start za dječju utrku (800 m) – besplatna startnina, ali obavezna prijava na platformi

štoperica

(Pravo nastupa na dječjoj utrci imaju djeca do 12 godina starosti (i oni koji su u 2024. navršili ili navršavaju 12 godina).

- 13:00 - proglašenje pobjednika

 

STARTNINA: - do 18.3.2024. - 20 €

- od 19.3.2024. - 17.4.2024. - 25 €

- od 18.4.2024. do dana utrke prijave su moguće ali bez startnog paketa – 25 €

- za dječju utrku se ne plaća startnina, ali je obavezna prijava na platformi štoperica

Podaci o uplati se generiraju pored imena nakon prijave.

ROK ZA PRIJAVU UZ STARTNI PAKET: 24.4.2024. (svima koji se prijave do navedenog datuma osiguran je startni paket)

Prijave/uplate nakon 18.4.2024. dobivaju samo startni broj (bez ostatka startnog paketa)

STARTNINA UKLJUČUJE:

- sudjelovanje na utrci

- startni paket (startni broj, majica, osvježavajući napitak, pokloni sponzora)

- finišersku medalju za sve sudionike utrke

- mjerenje vremena

- okrjepe tijekom utrke

- jelo i piće nakon utrke

- fotografiranje

- nagrade za pobjednike

- osiguranje utrke

- priprema, čišćenje, označavanje i organizacija staze

NAPOMENA: Svi natjecatelji trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku potvrđuju svoje zdravstveno stanje i spremnost za završetak utrke, te se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke. Također daju privolu organizatoru za prikupljanje i daljnju obradu podataka (ime i prezime, spol, godina rođenja, naziv kluba, mjesto prebivališta i e-mail adresa) u svrhu organizacije i realizacije utrke, objave rezultata, informiranja i izvještavanja o utrci. Uz to natjecatelji pristaju da fotografije i videozapise snimljene prije, tijekom i nakon održavanja utrke organizator može koristiti za objavljivanje i potrebe izvještavanja o utrci te daljnje promocije utrke i budućih aktivnosti.

Maloljetne osobe (mlađe od 16 godina) mogu nastupiti uz pisano odobrenje roditelja/staratelja i to samo u kategoriji od 7 km (mala staza) ili na dječjoj utrci (do 12 godina).

O dolasku na lokaciju utrke, rutama i ostalim detaljima bit ćete obaviješteni na Facebook stranicama Psunj trail i Atletski klub Nova Gradiška, te putem e-mail adrese s kojom ste se prijavili.

Obavezna oprema: odjeća sukladna vremenskoj prognozi, mobitel s napunjenom baterijom i brojem upisanim u prijavi, te obavezno 0,5 l vode.

NAGRADE: troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji za sve utrke

KONTAKT: Sandra Ivanović (098315213)

email: a.k.nova.gradiska@gmail.com