Loader

Trči sa srcem za šapice

01.06.2021
Informacije
Lista prijavljenih
Rezultati

U svrhu prikupljanja pomoći za udrugu za zaštitu životinja “Bijeli Očnjak” iz Siska “Trči sa srcem” i Štoperica.hr organiziraju virtualnu humanitarnu utrku “Trči s srcem za šapice”.

Dana 29.12.2020 g.u razornom potresu Udruga je ostala bez doma i mini azila za životinje u Sisku. Odmah su uputili apel udrugama diljem RH da im pomognu preuzeti štićenike. Smjestila ih je rodbina u 20 tak kvadrata veliku kuću (s njihovih pet pasa i mačkom te jednim preostalim štičenikom). Cijeli mjesec siječanj su proveli na Banovini dijeleći hranu stradalim životinjama (kod njih je bio organiziran jedan od sabirnih centara za primanje hrane za životinje potresom pogođenog područja), a istovremeno su tražili kuću u plaćeni najam koju nisu dobili zbog broja životinja.

Pratitelji udruge su im sugerirali da pokušaju skupiti novce za kupovinu kuće i zemljišta. Savršenu lokaciju na osami su pronašli u mjestu Potok pokraj Popovače koju je Udruga kupila i gdje su 05.02.2021. preselili i započeli izgradnju mini azila. Uspjeli su ograditi cijelo zemljište od 1350 kvadrata te napravili kućice za ljetni period, no problem će nastati kad dođe zima.

Za zimu je plan napraviti izolirane i tople nastambe, a potrebna je izgradnja prostora za karantenu u koju se privremeno nastanjuju životinje pronađene na ulici zbog mogućnosti zaraznih bolesti.

Naša želja je pomoći Udruzi prikupiti sredstva kako bi im se pomoglo u ovim njihovim ciljevima, a i troškovi za hranu i veterinarske usluge također su značajni, te će sredstva ukoliko ih preostane biti upotrebljena i za tu svrhu.

Ukupan prihod od startnina za utrku ide direktno na račun Udruge. IBAN HR1823600001102690226
OIB Udruge je: 07950426566
Kontakt Udruge: udruga.bijeli.ocnjak@gmail.com

Informacije o utrci:
Koncept utrke: Svi ljudi dobre volje pozvani su da od 1.6. do 30.6. 2021., trče, hodaju, planinare, sami ili sa svojim pesekima, ili bicikliraju i daruju sa srcem za naše šapice.

Fotke vaših aktivnosti, ukoliko ste iz voljni podijeliti, primati će se na mail organizatora Trci.Sa.Srcem@gmail.com.

Također, sudionici se pozivaju da fotografije objave I javno na Facebooku s hashtagom #TrčiSaSrcemZaŠapice .

Odabrane fotografije biti će objavljene na Facebook stranici utrke, te će biti uvrštene na zajednički video utrke po završetku iste, a 5 najmaštovitijih fotki Udruga će nagraditi svojim majicama.

Sve distance odrađene iznad zadanih u disciplinama slobodno prijavite na mail Trci.Sa.Srcem@gmail.com, te će iste biti javno pohvaljene na stranici utrke.

Svi natjecatelji pozivaju se da prilikom svojih aktivnosti poštuju sve važeće epidemiološke mjere kako ne bi dovodili svoje i zdravlje drugih u rizik.

Datum utrke: 1.6.-30.6.2021.
Disipline:

• Trčanje: 5km (najbrži rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)
• Canicross: 5km (najbrži rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)
• Hodanje 5km (revijalno, najbrži rezultati se neće isticati)
• Planinarenje 5km s elevacijom većom od 250 m (najbrži rezultati u muškoj I ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)
• Bicikliranje: 10 km (najbrži rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)

Nagrade i startni paket: nagrada svim natjecateljima biti će digitalna zahvalnica, a zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina direktno za potrebe utrke.

Startnina: 50 kn (prihvaćaju se i veće uplate)
Rok za prijave: 28.6.2021
Rok za uplate: 28.6.2021.
Organizatori: “Trči sa srcem” , Štoperica.hr
Kontakt: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, Mario Lovrić