Loader

Virtualna humanitarna utrka “Tomiju sa srcem”

01.04.2021
Informacije
Lista prijavljenih
Rezultati

 

 

U svrhu prikupljanja pomoći za kupnju namjenskog bicikla za dječaka Tomislava Ćaletu iz Samobora “Trči sa srcem” , “Pedal with heart”, “BBK Krpelj” i Štoperica.hr organiziraju virtualnu humanitarnu utrku “Tomiju sa srcem”.

Tomislav Ćaleta, dječak rođen 2010. g. sa dijagnozom MECP 2 duplication syndrome.

MECP2 sindrom umnožavanja rijetka je bolest koju karakteriziraju teški intelektualni invaliditet i oslabljene motoričke funkcije.
Tomi sada ima 11 godina, motoričke funkcije su mu oslabljene te ima redovite vježbe sa fizioterapeutom i ide na rehabilitacisko plivanje kako bi se poboljšala motorička funkcija mišića.

S 10 godina je dobio i epilepsiju koja je dodatno otežala Tomijevu svakodnevnicu.

Tomi se kao mali dječak volio voziti biciklom i to ga je činilo jako sretnim. Naime, kako je narastao i povećala mu se kilaža postao je pretežak i previsok za bicikle s košarom te ga majka više nije mogla voziti.

Kod nas u Hrvatskoj ne postoji niti jedna tvrtka koja prodaje namjenske bicikle za djecu s posebnim potrebama, i kada više nije bilo nade da će Tomi više ikada uživati u vožnji biciklom i vjetru u kosi ukazalo se svjetlo na kraju tunela.

Postoji tvrtka koja može proizvesti električni bicikli koji će biti namjenjen baš za ovu svrhu. Kupovne mogućnosti roditelja su daleko manje od iznosa koliko košta bicikl, stoga pozivamo sve ljude dobre volje i velikog srca koji bi svojim startnim brojem pridonijeli kupovini bicikla. Bicikl mora biti električni, zbog težine djeteta, a radi koje već pri lakšim uzvrdicama postaje izuzetno teško pedalati.


Cijena takvog bicikla hrvatskog proizvođača Viking je 38.312,50 kn, uključujući PDV.
Ukupan prihod od startnina za utrku ide direktno na tekući račun majke djeteta, Tanje Ćalete te će se koristiti isključivo u svrhu kupnje bicikla.

Broj računa za uplate startnina: Tanja Ćaleta, HR1724840083200529787
Eventualni višak sredstava preostao nakon kupnje bicikla usmjeriti će se u jednakom omjeru na račun Judo kluba “Profectus” za nabavu i kupnju sprava u svrhu opremanja specijaliziranog parka na otvorenom za djecu s teškoćama u razvoju, te Udruge “Krijesnica” za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.


Informacije o utrci:

Koncept utrke: Svi ljudi dobre volje pozvani su da od 1.4. do 18.4., otrče, prehodaju, isplaninare ili odbicikliraju za Tomija i daruju sa srcem.

Fotke vaših aktivnosti, ukoliko ste iz voljni podijeliti, primati će se na mail organizatora:.

Odabrane fotografije biti će objavljene na Facebook stranici “Trči sa srcem”, te će biti uvrštene na zajednički video utrke po završetku iste.
Sve distance odrađene iznad zadanih u disciplinama slobodno prijavite na mail Trci.Sa.Srcem@gmail.com, te će iste biti javno pohvaljene na stranici utrke.

Svi natjecatelji pozivaju se da prilikom svojih aktivnosti poštuju sve važeće epidemiološke mjere kako ne bi dovodili svoje I zdravlje drugih u rizik.
 

Datum utrke: 1.4.-18.4.2021.

Disipline:
• Trčanje: 5km (najbrži rezultati u muškoj I ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)
• Hodanje 5km (revijalno, najbrži rezultati se neće isticati)
• Planinarenje 5km s elevacijom većom od 300 m (najbrži rezultati u muškoj I ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)
• Bicikliranje: 10 km (najbrži rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji biti će javno pohvaljeni)

Nagrade i startni paket: nagrada svim natjecateljima biti će digitalna zahvalnica koja će biti generirana nakon p, a zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina direktno za kupnju namjenskog bicikla neće biti majica, startnih brojeva i medalja.

Startnina: 50 kn (prihvaćaju se I veće uplate)
Rok za prijave: 16.4.2021
Rok za uplate: 16.4.2021.
Organizatori: “Trči sa srcem” , “Pedal with heart”, “BKK Krpelj”, Štoperica.hr
Kontakt: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, Mario Lovrić